Over Creatie en Cabine
samen werken we aan creatieve oplossingen

Dag, ik ben Joni Simon Peña. Sinds februari 2006 ben ik zelfstandig ondernemer en inmiddels ruim 28 jaar werkzaam in de reclame- en communicatiewereld. Met mijn reclamebureau Creatiecabine ben ik gevestigd in Kesteren, Gelderland. In de bruisende Betuwe. Ik neem je even mee in wie ik ben, mijn roots, wat ik doe en waarom.

Prinsdom Asturias

HET NATUURLIJK PARADIJS

Nee, een prins ben ik niet. Maar wel een trotse zoon uit de eerste generatie gastarbeiders. In 1966 kwam ik samen met mijn ouders en zus naar Nederland.

Ik ben in het prinsdom Asturias (een van de autonome provincies, Noordwest Spanje) geboren en ben opgegroeid in Nederland. Elke dag draag ik Asturias in mijn hart en denk ik aan het avontuur van mijn ouders. Mijn helden.

Na scholing tot grafisch technicus en ontwerper, in 1986, begon ik aan mijn creatieve reis langs diverse reclamebureaus, drukkerijen en uitgeverij. In deze jaren heb ik me ontwikkeld tot concept creator en multimedialist.

Deze kennis en ervaring deel ik graag met mijn klanten en pas ik deze toe binnen projecten waar ik aan mag gaan werken. Mocht je dus een uitdaging voor mij hebben. Laat het me weten.

Reclamebureau Creatiecabine

Met Creatiecabine werk ik o.a. voor: retail- en horecaondernemingen, maatschappelijke dienstverlening, zorgorganisaties, gemeentes en Zelfstandig Professionals

Je wilt het hart van je doelgroep sneller doen kloppen? Zoek je een creatieve oplossing voor interne saaie complexe communicatiestukken? Daag me uit.

Credit foto: Daniëlle Janssen, DAJA Fotografie
joni simon pena creatiecabine reclamebureau gelderland down by the jetty (1)

Naam en logo; Creatiecabine

Het fundament van een logo geeft niet alleen een diepere betekenis aan je bedrijf of merk. Het versterkt ook jouw bedoeling als persoon. Daar waar jij voor staat; onvoor- waardelijke betrokkenheid tot je dienstverlening en belofte naar je klanten toe. Hoe dat bij Creatiecabine zit? Nou, zo dus.

De definitie. Ik zocht een metafoor om het creëren een plek te geven. Ook sturing en controle spelen een rol. Het werd; Ca-bi-ne. Een stuurpost, de plek van bijvoorbeeld een machinist of piloot zit. Een ruimte waar personen tijdelijk verblijven voor specifieke doeleinden.

In dit geval; sturing geven aan creatieve doeleinden. De toegepaste typografie geeft een extra beweging aan de naam. De bol en cirkel staan voor het universum (Latijns; universum 'alle dingen'); de samenwerking. Nu dat dit helder is, ontleden we het beeldmerk. 

creatiecabine contouren reclamebureau gelderland  (3)
onder betekenis creatiecabine reclamebureau gelderland

De basis

De solide basis waar je op kunt rekenen, waar het vertrouwen en de belofte op gebouwd is.

midden betekenis creatiecabine reclamebureau gelderland

De kern

De stuur- en creatieruimte. Waar ideeën ontstaan, richting krijgen en uitgewerkt worden.

boven betekenis creatiecabine reclamebureau gelderland

De beweging

De vooruitgang van een onderneming om de gestelde doelen te behalen; de belofte.

Down by the Jetty

PUB Rock

Naast mijn werk rockt mijn hobby ook; muziek.
Met 3 andere toffe rockers sta ik als frontman van Down by the Jetty op het podium. Muziek maken is voor mij een belangrijke uitlaatklep. Wil je ons live zien? Houd onze agenda in de gaten.

Down by the Jetty, opgericht in 2016, is een door de Britse pub rock scene beïnvloedde energieke rhythm & blues coverband.

down by the jetty 2023 pub rock

Mooie dingen maken

Op het gebied van grafisch ontwerp en online media

Dat willen we allemaal; mooie dingen maken. Ik ook. Maar hoe weten we of dat werkt? Mooi is betrekkelijk. Niet meetbaar. Mooi is ook niet functioneel. De valkuil van alleen mooie dingen willen maken is dat je direct al bezig bent met het eindproduct. Je gaat geheel voorbij aan de basis van de vraag van de opdrachtgever.

Maar wacht, ook dat is een instinker. Het gaat hier niet om de opdrachtgever, maar om zijn doelgroep. Zijn potentiële klanten.
 
Voor mij is dat door de jaren een proces geweest waar ik mezelf opnieuw een plek heb moeten geven binnen een samenwerking. Door die plek te vinden kreeg het proces een nieuwe wending. Ik leerde tijdens mijn reis dat er veel meer aan resultaat te behalen viel door uit te vogelen wat die doelgroep nodig heeft. 

Ik wil mijn klant, zijn team en onderneming leren kennen. Samen ontdekken hoe we dat verhaal het beste uit kunnen dragen.

Hoe ziet het intern proces eruit? Zijn alle stappen wel meegenomen tijdens een klantenreis? Wat kunnen we verder nog definiëren dan alleen maar droog je diensten met bulletpoints op een flyer of website vermelden?

Dat is waar ik nieuwsgierig naar ben. Welke vorm van communicatie doet het hart van je doelgroep sneller kloppen? Hoe gaan we ze dat vertellen? Dan kijken we daarna hoe we er iets tofs van kunnen maken. Daarom.

joni call to action reclamebureau sterk creatiecabine gelderland (3) joni call to action marketing reclamebureau creatiecabine gelderland

Samen aan de slag?

Wil jij ook doeltreffende marketing en communicatie uitingen inzetten voor je bedrijf of organisatie? Of wil je opvallen met originele reclame ideeën?

Creatie en cabine nieuws

Creatiecabine tipt, vertelt verhalen en wijst je op opmerkelijke zaken.

Creatiecabine, het reclamebureau dat jouw verhaal op waarde schat